TápióTéka - a Tápió-vidék digitális könyvtára

 

Kedves volt, jelenlegi és jövendő szakdolgozó!

 

Bizonyára te is fontosnak tartod, hogy a szakdolgozatod ne csak a témavezetődnek, és az íróasztalfióknak készüljön. Vagy ha már megírtad, nem bánnád, hogy más is kézbe vegye. Esetleg a térség iránt érdeklődők, szakemberek, kutatók is belenézhessenek.

 

A Tápió Közalapítvány egy olyan digitális könyvtár (www.tapioteka.hu) létrehozását tervezi, melyen elérhető valamennyi a vidékünkről, vagy egy-egy településéről született szakdolgozat, szülessen az bármilyen (természet-, gazdaság-, társadalomtudományi, stb) a Tápió-vidéket érintő témakörben. Ez segítség lehet a jövőbeni szakdolgozók részére is, mivel foglalkoztak már, mit érdemes még kutatni.

 

A szakdolgozatok mellett persze örömmel vesszük bármiféle egyéb dolgozat, felmérés, kutatás, tanulmány dokumentumait is, amit hajlandó vagy másokkal megosztani a világhálón.

 

Jövőbeni terveink között szerepel a térségünkről valamennyi eddig született könyv, tanulmány, esszé, cikk digitalizálása is, részben vagy teljes terjedelmében, amennyiben a szerzők hozzájárulnak. Célunk, hogy egy olyan XXI. századi térségi könyvtárat hozzunk létre, mely hozzáférhető minden érdeklődő számára.

 

A dolgozatokat PDF formátumban kérjük eljuttatni a tapiokonyvtar@gmail.com e-mail címre a mellékelt hozzájáruló nyilatkozattal. Amennyiben a dolgozat még teljesen papír alapon készült, az alapítvány vállalja az anyag digitalizálását (További infó: 06-20-257-6670). A honlapon valamennyi dolgozat csak olvasható PDF formátumban kerül megjelenítésre, azokat szerkeszteni nem lehet.

 

 

Antalicz Csaba

Tápió Közalapítvány