Tanulmány a Tápió-vidékről

A Tápió Közalapítvány és a Szent István Egyetem együttműködésének köszönhetően a tavaszi félév során az egyetem végzős tájépítész szakos hallagtói térségükben végeztek kutatásokat különböző témákban (tájtőrténet, területhasználat, természeti és kulturális örökség, turisztikai célpontok, stb), melyekből egy tanulmányt állítottak össze az év végére. A diákok a szakirodalmi kutatások mellett többször is terepbejárásokat végeztek a településeken, és számos interjút készítettek helyi vezetőkkel, termelőkkel, vállalkozások és civilek képviselőivel.  A tanulmány néhol ugyan pontatlan, vagy hiányos, mégis számos olyan területre világít rá, amivel eddig nem foglalkoztunk. és új információkkal, megközelítésekkel egészíti ki a térségünkről eddig megjelent szakirodalmat. Emellett a hallagtók több javaslatot fogalmaztak meg a térség és a települések jövőbeni fejlesztésével kapcsolatban, melyek az egyes települések  és a natúrpark fejlesztéséhez is hasznos ötleteket tartalmaznak.

Az elkészült tanulmány letölthető innen.

A tanulmányt a hallagtók 2017. május 22-én bemutatták a nagykátai Városi Könyvtárban, melyet a Tápió+ magazin adásában is megtekinthetnek.

Kérjük, ha hibát talál a dokumentumban, vagy bármilyen egyéb észrevétele van, jelezze nekünk az info@hajtapartja.hu címen!

Ezúton is köszönetet mondunk hallagtóknak és tanáraiknak, valamint a települések vezetőinek, a hivatalok alkalmazottainak és mindazoknak, akik bármilyen módon segítették a a tanulmány elkészítését.

Antalicz Csaba és Kun Szilárd

Tápió Közalapítvány