Nagy sikerrel zárult a 20. német-magyar természetvédelmi cseretábor

Rekord számú résztvevővel zajlott le a jubileumi német-magyar természetvédelmi cseretábor, melynek ez alkalommal a Tápió-vidék volt a házigazdája.

A Tápió Közalapítvány szervezésében idén került megrendendezésre 20. alkalommal Pest megye és a németországi Ludwigsburg Járás közös természetvédelmi cseretábora, melynek keretében húsz német középiskolás diák látogatott el a Tápió-vidékre. A német diákokhoz számos magyar diák is csatlakozott a hét folyamán a nagykátai Damjanich János Gimnáziumból, akik velünk együtt kirándultak, dolgoztak és barátkoztak vendégeinkkel.

Az egy hetes tábor folyamán a fiatalok megismerhették a Tápió-vidék védett területeit, ellátogattak a farmosi Madárvártára, a Természetvédelmi Oktatóközpontba, a szelei Blaskovich Múzeumba, valamint egy napot Budapesten töltöttek, ahol Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke is köszöntötte a vendégeket. A kirándulások mellett a diákok a Közalapítvány védett területein is dolgoztak, ezzel segítve a térségi természetvédelmi munkát.

A hét csúcspontja a 20. születésnapi buli volt, melyen felléptek a Tápiómente Táncegyüttes lányai, László Bernadett és Török István a Kóka Néptáncegyüttesből, valamint Nádai Botond adott ízelítőt német vendégeinknek citerájával a magyar népdalokból. A fellépőket táncház követte, majd hajnalig szólt a zene és ropták a táncot a fiatalok. A könnyes búcsú is azt igazolta, hogy érdemes ilyen táborokat szervezni!

Köszönet mindazoknak a diákoknak, munkatársaknak és felnőtt segítőknek, akik bármilyen módon is hozzájárultak a tábor sikeréhez! Reméljük, a 25. tábort is ilyen örömmel ünnepelhetjük!