Táborok

Az alapítvány nyári táborokat is szervez  évek óta főként a kistérség diákjai számára. Eleinte csak természetvédelmi jellegű táborokat hirdettünk meg, de a felmerülő igények alapján már lovas, hagyomány- és egyéb értékőrző táborokat is szervezünk. Ezek időpontjait alább olvashatják honlapunkon.
Emellett minden évben német partnerünk, Ludwigsburg Járás Önkormányzatának együtt-működésével nemzetközi cseretábort szervezünk a térség középiskolásainak, mely során minden páratlan évben magyar diákok utaznak Németországba, hogy megismerjék az ottani természetvédelmi kultúrát és részt vegyenek valamilyen gyakorlati természetvédelmi munkában. Páros években pedig német diákok jönnek a Tápió-vidékre. Az idei tábor létszám már betelt.
 
Értékőrző tábor - Tápiószentmárton, 2017. június 26-30.
 
Ez a tábor alapvetően napközis rendszerű, melynek bázisa a tápiószentmártoni Művelődési Ház. (Kossuth L. u. 11.) A tábor célja helyi hagyományaink, természeti értékeink, és a régi mesterségek megismertetése és kipróbálása a gyerekekkel.  Délelőttönként a helyi kézművesek tartanak foglalkozásokat (agyagozás, nemezelés, szövés, fonás, csuhébáb készítés, stb) a gyerekeknek, ebéd után pedig különböző szabadtéri játékokkal és terepi kirándulásokkal töltjük a délutánt. Így ellátogatunk a Tápió partjára, ahol közösen halászunk és ismerkedünk az élővilággal, meglátogatjuk a közeli tanösvényeket, élőhelyeket és helytörténeti vetélkedőt rendezünk a faluban. A táborba általános iskolás gyerekek jelentkezését várjuk!
 
Részvételi díj: 10 000 Ft/fő, mely magában foglalja az ebédet és a teljes programköltséget reggel 9 órától délután 16 óráig. Letölthető jelentkezési lap. További infók: Majorosi Katalin, művelődési ház vezető (06-30-571-2004)
 
Természetjáró tábor - Tápiószentmárton, 2017. július 17-21. 
33 % kedvezménnyel!
 
Ha szeretsz kirándulni, a természetben járni, növényeket, állatokat megfigyelni, akkor ezt a tábort Neked találtuk ki!
 
Ízelítő a programból:
  • A farmosi Természetvédelmi Oktatóközpont meglátogatása
  • Kirándulások a Nagy-nádasban és a Hajta-mocsárban
  • Madárgyűrűzés a farmosi Madárvártán
  • Túrák a Sóvirág, Kékbegy és Nőszirom tanösvényeken
  • Vízminőségvizsgálat a Hajta-patakban
  • Kézműveskedés, íjászat
  • Lovas kocsizás a Nyík-rét védett területein
  • Strandolás a tápiószentmártoni fürdőben
  • Éjszakai bátorságpróba és egyéb játékos vetélkedők
  • És persze lesz röpi, foci, számháború és tábortűz is

 

Az öt napos tábor bázisa a Tápió Közalapítvány ifjúsági szállásépülete, innen szervezzük a napi túrákat, kirándulásokat. A szálláshely megtekinthető a www.hajtapartja.hu/Galeria3 oldalon. Napi 3x-i étkezés biztosítva, melyből az  ebéd és vacsora meleg étel.

Jelentkezési korhatár: 10-14 év

Kedvezményes részvételi díj: 19 900 Ft/fő

(A tábor teljes költsége 29 900 Ft, melyből 10 000 Ft-ot a Tápió Közalapítvány áll, ezzel is támogatva a térségben folyó környezeti nevelést)

A jelentkezőktől előleget kérünk - 10000 Ft/fő - melyet  a Tápió Közalapítvány 65100273-11032034 sz. bankszámlájára kell átutalni legkésőbb 2017. június 21-ig, vagy személyesen lehet befizetni a Közalapítvány irodájában (Tápiószentmárton, Kossuth L. u. 11.)

A jelentkezési lap innen tölthető le. Először a jelentkezési lapot küldd vissza e-mailben az info@hajtapartja.hu címre. S ha visszaértesítettünk, csak akkor utald az előleget!

További információk: a 06-20-257-6670 telefonszámon kaphatók Antalicz Csabától.

 

Lovas tábor - Tápiószentmárton-Farmos, 2017. július 24-28.

Bennlakós lovas táborunkba kezdő és haladó lovasok jelentkezését egyaránt várjuk. A tábor helyszíne alapvetően a Közalapítvány ifjúsági szállásépülete, ahol a foglalkozások többségét szervezzük, de egy-két napot Farmoson is töltünk, ahol a lótartás gyakorlati oldalával is megismerkedünk. A szálláshely megtekinthető a www.hajtapartja.hu/Galeria3 oldalon.

A tábor szakmai programját és a lovas edzéseket három tapasztalt lovas oktató biztosítja, akik évek óta foglalkoznak gyerekekkel.

A programban minden nap szerepel délelőtt és délután lovas edzés a hozott tudásszintnek megfelelően, valamint hagyományos tábori programelemek (sport, közös játékok, vetélkedők, akadályversenyek) is, melyek a kikapcsolódást és szórakozást biztosítják.  A lovaglás mellett a hét folyamán a gyerekek megismerkednek a lótartás gyakorlati oldalával és a régi háztáji állattartással is.

Részvételi díj: 35 000 Ft/fő, hétfőtől péntekig, mely a tábor valamennyi költségét (szállás, napi 3x-i étkezés, melyből az  ebéd és vacsora meleg étel, és a foglalkozások költsége)

Jelentkezési korhatár: főként 10-18 éves korig

A tábor utolsó napján (péntek délután) a gyerekek bemutaják szüleiknek a hét folyamán megszerzett lovas tudásukat is. Letölthető jelentkezési lap. Először a jelentkezési lapot küldd vissza e-mailben az info@hajtapartja.hu címre. S ha visszaértesítettünk, csak akkor utald az előleget!

További infók a  06-20-257-6670 telefonszámon kaphatók Antalicz Csabától.

 

Gyűrűző tábor 2017. július 24 - aug. 3. Farmos

Aki pedig a madarak felé érez elkötelezettséget, annak a farmosi madárgyűrűző tábort ajánljuk, melyet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervez minden év augusztusában több héten keresztül. Ez a tábor nem egy szokványos gyerektábor napi szervezett programokkal, hanem inkább egy madarász kutató tábor, mely a Nagy-nádas madarainak rendszeres monitorozását szolgálja. A résztvevők a nemzeti park szakmebereinek vezetése mellett részt vesznek a madarak "szedésében" (óránként a hálóból), gyűrűzésében és a felvett adatok rögzítésében is. Mintegy fiatal munkatársai a farmosi Madárvártának. A tábor helyszíne a farmosi gátőrház udvara, ahol a résztvevők saját sátraikban alszanak. (Esős idő esetén a gátőrházban.) Az étkezés önellátó jellegű, vagy pedig a közös bevásárlásokhoz és ételkészítéshez lehet csatlakozni. Fürdési, tisztálkodási lehetőség biztosított. Jelentkezni lehet Vidra Tamás tájegységvezetőnél a 06-30-663-4650-es telefonszámon.