Natúrpark fórumok

Az elmúlt év során a Tápió Közalapítvány a helyi önkormányzatokkal együttműködve elkezdte a Tápió-vidék Natúrpark létrehozásának tervezését, mely a térség meghatározó projektje lehet a jövőben.

Amennyiben még nem hallott a natúrparkokról, kérjük, olvassa el tájékoztatónkat a jobb oldali Natúrpark gombra kattintva! (www.hajtapartja.hu/naturpark)

A natúrparkok fontos szereplői a működő civil szervezetek (hagyományőrzők, néptáncosok, faluszépítők, környezet- és természetvédők, lovasok, stb) a vendéglátók (éttermek, szállások), a bemutatóhelyek (múzeumok, tájházak, kiállítások), a helyi termelők és termékeik (méz, lekvár, sajt, bor, pálinka, hús, zöldség, gyümölcs, pékáru, stb), helyi kézművesek (fazekas, hímző, kosárfonó, fafaragó, szappankészítő, stb) és az egyéb turisztikai szolgáltatók (erdei iskola, táborhely, lovarda, horgásztó, stb). Ezért a tervezési folyamatokba is szeretnénk bevonni őket.

Az eddigi fejlemények és elképzelések bemutatására novemberben tájékoztató fórumokat szervezünk a térség 3 városában, ahová szeretettel várjuk a fent felsorolt szervezetek, szolgáltatók képviselőit. A találkozók időpontja a következők:

1. találkozó: Sülysáp, 2016. nov. 9. 18 óra, Polgármesteri Hivatal (Szt. István tér)

 

2. találkozó: Nagykáta, 2016. nov. 15. 18 óra, Városi Könyvtár (Dózsa Gy. u. 15.)

 

3. találkozó: Tápiószele, 2016. nov. 22. 18 óra, Művelődési Ház (Posta u. 2.)

 

A találkozókon bemutatjuk a Tápió-vidék Natúrparkkal kapcsolatos elképzeléseket és fejleményeket, valamint egy fórumbeszélgetés keretében beszélgetünk a civil szervezetek, helyi termelők, kézművesek, vendéglátósok előtt álló lehetőségekről a natúrpark keretében. Kérjük, hogy addig gondolkodjanak, hogy az Önök szervezete milyen elképzelést, fejlesztést szeretne megvalósítani a következő időszakban, ami a natúrparkhoz kapcsolható, és a terv vázlatát hozzák magukkal! A találkozók közül bármelyikre eljöhet, de a létszám tervezése végett kérjük jelezzen vissza az info@hajtapartja.hu e-mail címen, vagy a 06-20-236-8020-as telefonszámon.

 

A felhívás minél szélesebb körben való terjesztése érdekében, kérjük, hogy szóljon ismerőseinek is, vagy ossza meg velük interneten!